כאבים במפרק הירך?
על ניתוח החלפת מפרק ירך בגישה הקדמית כבר שמעתם?
כל מה שצריך לדעת, כאן לפניכם
ניתוח החלפת מפרק ירך- קהל היעד
-אנשים הסובלים משחיקת הסחוס
-פריקה של מפרק הירך מסיבה מולדת
-הסובלים מדלקת פרקים כרונית במפרק הירך
-לאחר מצבי שבר במפרק
מה עושים בניתוח?
הרופא המנתח יבצע חתך אשר יעבור בין השרירים המצויים בחלקו הקדמי של הירך, אשר יוביל לתזוזת השרירים ולהגעה אל אזור הנקרא 'קופסית' של מפרק הירך ולפתיחתה. כאשר הקופסית פתוחה, הראש הפגוע מתגלה ומוצא החוצה על ידי פעולת ניסור. באזור המכונה 'מחבט' קיים סחוס העובר שיוף ובתום פעולה זו מצמידים משתל העשוי מלאכותי. בשונה מניתוחים מסורתיים, הפצע בעקבות הניתוח נסגר ביתר קלות מאחר והחיתוך לא מתבצע בשרירים. לקראת תום הניתוח ישאיר הרופא המטפל צינורית בסמוך לפצע הניתוחי לצורך ניקוז הדם.
על השתלים
שתלים מלאכותיים קיימים במגוון חברות, חלקן איכותיות יותר וחלקן פחות, הכל תלוי במקום בו תבצעו את הניתוח וברמתו המקצועית. אך אל תדאגו, אורתופד מומחה ומקצועי, בדרך כלל ישתמש עבורכם בשתלים הטובים ביותר. מבנה השתל מזכיר מאוד את המבנה של מפרק הירך המקורי, בחלקו הגלוי ניתן לראות מעין נקבוביות אשר צריכות להיצמד לעצמם, להגביר את סיכויי הצמיחה שלה אל תוך השתל וכך נעשה איחוד ביניהם.
שלבי הניתוח
ראשית, תוזמנו לפגישת ייעוץ עם הרופא המנתח. בפגישה זו תתקבל ההחלטה בדבר ביצוע ההליך הניתוחי ולאחר מכן תקבלו את כל האינפורמציה הדרושה לכם. מכאן, תצטרכו לעבור עוד מספר שלבים עד להגעת השלב בו תבצעו את ההליך הניתוחי, כמו פגישה עם רופאים רלוונטים, כמו כן ישנה הדרכה לקבוצות הנעשית על ידי אחות, עו"ס ופיזיותרפיסטית. לאחר שתעברו את השלבים הללו, הגעתם אל השלב המיוחל- יום הניתוח. בבית החולים תבלו זמן קצר העומד על יומיים עד שלושה ימים ולביקורת תצטרכו להגיע פעמיים: שבועיים, ושלושה חודשים מתום הניתוח.
למה דווקא בגישה הקדמית?
-הטראומה לגוף עוצמתית פחות
-ישנה הגנה גבוהה יותר על מעטפת שרירי מפרק הירך
-אין הגבלות מיוחדות לאחר הניתוח, בשונה מניתוח מסורתי להחלפת מפרק ירך בו צריך להקפיד לשבת על כיסא בגובה נמוך למשל, להניח כרית בין הרגליים ועוד'
-הניתוח נעשה כאשר המטופל שוכב על גבו, ולאור כך ניתנת לו אפשרות הבחירה והשליטה על אורך רגליו
-בדרך כלל תוכלו לתפקד כאחד האדם למשך שנים ארוכות, ללא כל זכר לכאבים או בעיות שונות.